Skip til primært indhold

Gastronom med speciale i smørrebrød og catering

Som elev her indgår du i den daglige tilberedning af mad til OUH's personale, mødeservice, patienter og pårørende.

Kantinen og Patienthotellets køkken på OUH danner rammen for en lærerig elevplads med fart over feltet. Som elev her indgår du i den daglige tilberedning af mad til OUH's personale, mødeservice, patienter og pårørende. Der bespises ca. 1800 gæster hver dag. Der tilberedes både danske og internationale retter. Der serveres hver dag buffet med lune retter og salatbar. Derudover tilbydes sandwich, frokostboller, cafeprodukter, fastfood og anretninger til at tage med. Maden, bortset fra fastfood, er baseret på årstidens sunde og ernæringsrigtige råvarer.

I uddannelsen lærer du at producere varmt, lunt og koldt med grundmetodikkerne og arbejde hygiejnisk i køkkenet. Du lærer om indkøb, råvarehåndtering og anretning af mad både på tallerken og buffet, så den er indbydende, samt hvordan du betjener kunder.

Uddannelsen tager typisk to år og seks måneder, eksklusiv et grundforløb. Når du har bestået grundforløbsprøven og har følgende fag: informationsteknologi på F-niveau og naturfag på F-niveau, samt certifikater i almen fødevarehygiejne, førstehjælp på erhvervsuddannelserne og elementær brandbekæmpelse, kan du søge en elevplads på OUH. Der ansættes elever efter behov.

Når du indgår en uddannelsesaftale, får du elevløn efter overenskomsten.

Opbygning af uddannelsen

Uddannelsen veksler mellem skole og praktik. Når du har indgået uddannelsesaftale, starter du i praktik. Der er tre skoleperioder, der afvikles på en erhvervsskole. Sidste skoleperiode afsluttes med en svendeprøve. De erhvervsskoler der ligger tættest på er Kold College og Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier.

Andre udfordringer

Elever under 25 år har mulighed for at stille op til DM Skills for gastronom med speciale i smørrebrød og catering. Læs mere her.

 

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Lise Lotte Hjorth Sørensen

Uddannelseskonsulent

Klinisk Udvikling - Uddannelse og Kompetenceudvikling


65 41 79 93
APPFWU02V