Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Nyt internationalt samarbejde om uddannelse af ph.der

Phdere
På billedet ses bl.a. rektor Henrik Dam, SDU, dekan Ole Skøtt, hospitalsdirektørerne Kim Brixen og Peder Jest med institutleder og forskningsledere sammen med den iranske delegation.
 

SDU og OUH har indgået aftale med et iransk universitet om udveksling af ph.d.-studerende – og videreuddannelse af læger. Et andet iransk universitet ventes at følge trop.

 

Abass Alavi, professor i nuklearmedicin på University of Pennsylvania, blev i 2011 tilknyttet SDU som gæsteprofessor. Det var den iransk-fødte professor, der for 40 år siden introducerede PET-teknologien, som blandt andet kan påvise kræftmetastaser.

Siden har Alavi samarbejdet tæt med nuklearmedicinerne på OUH og SDU og professor Poul Flemming Højlund-Carlsen i særdeleshed. Han mødte Alavi i 2010 og tog initiativ til det gæsteprofessorat, der indtil nu har resulteret i 25 besøg i Odense og utallige møder med unge og ældre forskere fra forskellige specialer og afdelinger på OUH og SDU.

 

Udvidet samarbejde
Nu er forbindelsen formaliseret yderligere, idet Alavi har taget initiativ til en aftale mellem universitet i hans iranske hjemby, Tabriz, og OUH/SDU. En delegation fra Tabriz University besøgte 16. december 2016 Odense for at underskrive kontrakten om fælles ph.d.-programmer og efteruddannelse af iranske læger. En yderligere udvidelse af samarbejdet forventes dels med universitetet i Teheran, dels på ministerielt plan.   


/Marianne Lie Becker 

 


 


Siden er sidst opdateret: 21-12-2016 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring