Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Innovativ teknologi har solid forskning i ryggen


KOL kuffert
 

Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT) på OUH og SDU giver forskningsmæssig ballast til den nye teknologi, der er i rivende udvikling.

Diabetiske fodsår, screening for tarmkræft og fysisk træning af patienter med KOL i eget hjem har umiddelbart ikke meget med hinanden at gøre. Men det er tre af mange områder, hvor telemedicin via forskning og støtte fra Center for Innovativ Medicinsk Teknologi (CIMT) har gjort behandlingen mere effektiv.
I januar 2014 blev CIMT indviet, og allerede et år senere er centeret så stor en succes, at det tiltrækker opmærksomhed fra fagfæller i både ind- og udland. Gæster strømmer til for at se, hvordan man i Odense har formået at opbygge et tværfagligt center, der med grundig forskning i ryggen afprøver og implementerer innovative teknologiske løsninger.

Forskning på tværs af patienter og teknologi
- Vi er det største forskningscenter for telemedicin i Danmark, og det unikke ved os er, at vi ikke fokuserer på bestemte patientgrupper eller teknologier. Vi går på tværs og sørger for, at nye teknologier understøttes af forskning, fortæller forskningsleder Kristian Kidholm.
 - På den måde bidrager CIMT til, at afdelings- og sygehusledelser kan træffe beslutninger, der er baseret på effekten af både klinisk, patientmæssig, organisatorisk og økonomisk forskning.

Løbende dialog om den positive forskel
CIMT har i øjeblikket 15 ph.d.-studerende tilknyttet og er i færd med at ansætte fire professorer i kombinationsstillinger. Også her er tværfagligheden i højsædet. Professorerne kommer blandt andet fra endokrinologiens og gynækologiens verden og skal indgå i den konstante dialog om, hvordan teknologien kan gøre en positiv forskel.
Det kan den nemlig ikke altid. Som i al anden forskning er der projekter, hvor ny teknik ikke afleder kliniske gevinster for patienterne eller besparelser.
- Når vi forsker i innovative teknologier er resultatet ind i mellem, at vi i praksis opnår hverken klinisk effekt eller færre indlæggelser, selv om idéen er god. Men det er netop vores mission: At skaffe evidens og finde ud af hvad der virker og hvad, der ikke gør, forklarer Kristian Kidholm.

Succeshistorier er der til gengæld mange af, og blandt de nyeste teknologiske landvindinger fremhæver han et kamera i pilleform, der optager video under pillens vej gennem tarmene. Læs mere herom i marts nummeret af Sund Forskning.

FAKTA


Om CIMT: http://www.ouh.dk/wm441135

MERE AT VIDE?

 

Kristian kidholm


Konsulent i CIMT og lektor Kristian Kidholm, Afdelingen for Kvalitet og Forskning/MTV
Mail: Kristian.kidholm@rsyd.dk
Telefon: 3058 6477

 /Marianne Lie Becker


Siden er sidst opdateret: 25-02-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring