Gå til indhold
FORSIDEN | KONTAKT OUH | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

14 nye adjungerede professorer i 2014

OUH og Klinisk Institut, SDU, er godt på vej mod at nå målsætningen om at have adjungerede professorer tilknyttet alle kliniske afdelinger inden 2017. I 2014 steg antallet med 14. Fire af dem underskrev samarbejdsaftalen i sidste kvartal. 

Ved udgangen af 2014 er antallet af adjungerede udenlandske professorer steget til 31. De fire senest tilknyttede, der nu medvirker til at sikre universitetshospitalet forskningsmæssig tyngde og fremdrift, er:

 

Tamas

Tamás Illés, Ortopædkirurgisk Forskningsenhed
Til daglig professor og leder af Afdeling for Ortopædi og Traumatologi, Free University Brussels.Tamás Illés var fra 2002 til 2012 professor ved University of Pécs i Ungarn, hvor hans forskning fokuserede på knogler og analyser af knoglestrukturer. Både hans ph.d.- og doktorafhandling omhandler dette emne, hvor han desuden har været med til at udvikle nye metoder til rygkirurgi. OUH og SDU ser i samarbejdet store muligheder for at højne vidensniveauet inden for 3D-teknologi i ortopædkirurgien og Tamás Illés kan især bidrage på tre områder: Operationer af rygskævhed, børnekirurgi og slidgigt i knæ.


 

 

Jennifer

Jennifer Harris, OPEN - Odense Patient data Explorative Network
Siden 1998 har Jennifer Harris været senior forsker med professor kompetencer ved Norges Nasjonalt Folkehelseinstituttet (FHI), Divisjon for Epidemiologi, Avdeling for Arv og Miljø. Siden 2000 har hun desuden været fagekspert ved The Behavioral and Social Research Program, The National Institute on Aging, Bethesda, USA. Hun er desuden adjungeret forsker ved The Center for Health, Law and Emerging Technologies (Helex) ved Oxford Universitet. Jennifer Harris har udført talrige forskningsprojekter inden for epidemiologi, tvillingeforskning og i de senere år også epi-genetik. Hun har desuden gennem 10 år haft en central placering i flere internationale biobank-projekter. På OUH og SDU skal hun fungere som vejleder for ph.d.-studerende enten under selve studiet eller i opstartsfasen. Hun vil desuden bidrage med rådgivning ved udviklingen af OPEN både strategisk og relateret til konkrete forskningsprojekter.
Anthony

Anthony C. Smith, CIMT – Center for Innovativ Medicinsk Teknologi
I 14 år har Anthony C. Smith viet sin forskning til nye telemedicinske løsninger til klinikere og patienter i Queensland, Australien, hvor han er vicedirektør og professor i telemedicin ved The University of Queensland. I sin ph.d.-afhandling fokuserede han på afprøvning af telepædiatriske løsninger. Det førte siden til indførelsen af telepædiatri i dele af Australien og succesen har givet international genlyd. Med sin ekspertise inden for både de kliniske og økonomiske aspekter ved indførelsen af telemedicin kan Anthony C. Smith inspirere forskerne på SDU og OUH, og det forventes, at tilknytningen vil føre til forskningsprojekter på tværs af universiteterne i Danmark og Australien, lige som de danske forskere vil kunne trække på og bidrage til australske projekter for at sikre international relevans.

 

 

Sonja

Sonia Friedman, Klinisk Epidemiologisk Forskningsenhed
Med en bred vifte af akademiske kvalifikationer inden for klinisk epidemiologi og gastroenterologi samt erfaring med supervision af studerende, er Sonia Friedman tilknyttet for til dels at fungere som vejleder på to specifikke ph.d.-projekter, dels for at udbygge forskningssamarbejdet mellem hende og de lokale kolleger. Siden 2000 har Sonia Friedman undervist på Harvard Medical School, hvor hun også har fungeret som vejleder siden 2002. Til daglig er hun desuden leder af Women’s Health, Center for Crohn’s and Colitis ved Brigham og Women’s Hospital i Boston. Sonia Friedmans forskning fokuserer især på kronisk inflammatoriske tarmsygdomme, herunder fertilitet og graviditet hos kvinder med kronisk inflammatoriske tarmsygdomme.

 
/Marianne Lie Becker
Siden er sidst opdateret: 30-01-2015 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring