Gå til indhold
FORSIDEN | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2
ForsidepilPressepilFagligt nyt

Fagligt nyt

Charlotte Hollmann oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U
25. februar 2021
Oversygeplejerske Charlotte Hollman tiltræder stillingen som oversygeplejerske på Neurokirurgisk afdeling U efter at have været konstitueret i jobbet siden den 01.12.2020.
Læs mere her...
Ny professor i kardiologi i Svendborg
25. februar 2021
Overlæge, ph.d. Jess Lambrechtsen er pr. 1.marts udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU og Odense Universitetshospitals afdeling i Svendborg.
Læs mere her...
Ambition: Flere faggrupper bør forske
4. februar 2021
Ny forskningsstrategi skal også sikre, at patienter og pårørende tænkes ind i alle led af forskningsprocessen.
Læs mere her...
Binyrebarkhormon på OUH udnævnes som regionens næste Center for Klinisk Excellence
1. februar 2021
Forskningscenteret EXCENTRICC på OUH modtager Region Syddanmarks udmærkelse som ”Center for Klinisk Excellence”. Med udmærkelsen følger 7,5 millioner kr., som skal bruges til at forske i, hvordan binyrebarkhormonerne påvirker helbredet, og hvordan behandlingen af patienter med binyrebarkhormon-relaterede sygdomme kan forbedres.
Læs mere her...
Ny forskning: Intens træning forbedrer helbredet markant hos overvægtige med type 2-diabetes
27. januar 2021
Nyt studie påviser, at insulinfølsomhed, vægt og iltoptag forbedres markant ved intens træning, hvor ro- og cykletræning kombineres
Læs mere her...
Millionbevillinger skal styrke samarbejde på tværs af forskningsmiljøer og belyse et urørt emne inden for diabetesforskning
5. januar 2021
To forskningsprojekter fra Steno Diabetes Center Odensehar samlet modtaget 8,2 millioner kroner fra Novo Nordisk Fondens Steno Collaborative Grants 2020 til forskning inden for diabetesbetinget knoglesygdomme
Læs mere her...

12 fynboere kom til skade med fyrværkeri ved overgangen til det nye år
1. januar 2021
Overgangen til 2021 var rolig på OUH i Odense og Svendborg. I alt 12 fynboere er indtil videre kommet til skade med fyrværkeri.
Læs mere her...
Ny app skal hjælpe borgere med diabetes
9. december 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har netop lanceret app’en ”Alt om Diabetes”, der giver sundhedsprofessionelle hurtig adgang til viden, når de skal behandle borgere med diabetes
Læs mere her...
Ny syddansk undersøgelse: Mange med diabetes stresser over deres sygdom
17. november 2020
Steno Diabetes Center Odense har for første gang undersøgt trivslen og den generelle tilfredshed med sygehusvæsenet blandt syddanske diabetespatienter.
Læs mere her...
Evaluering
6. november 2020

Læs mere her...

Ny forskning om vitamin K-antagonister kan bane vej for bedre behandling
2. november 2020
Et nyt studie viser, at behandling med vitamin K-antagonister kan være forbundet med mere kranspulsåreforkalkning end NOAK-midler.
Læs mere her...
Nyt studie afdækker diabetesramtes chance for at få børn under fertilitetsbehandling
26. oktober 2020
Kvinder i fertilitetsbehandling med type 1-diabetes har ligeså stor chance for at få levendefødte børn som andre kvinder i fertilitetsbehandling. Det er dog sværere for kvinder med type 2-diabetes, viser nyt studie fra Center for Klinisk Epidemiologi, Steno Diabetes Center Odense og Gynækologisk Afdeling i Odense
Læs mere her...

Ny viden om særligt narkosemiddel til bevidstløse patienter
9. oktober 2020
Vidste du, at bevidstløse patienter med hovedskader ofte behandles med bedøvelse og respiratorbehandling? Det sker for at sikre patienten vejrtrækning og beskytte luftvejene.
Læs mere her...
Nyt OUH-SDU-samarbejde: Center for klinisk kunstig intelligens
9. oktober 2020
CAI-X (Centre for Clinical Artificial Intelligence) skal skabe rammerne for effektivt samarbejde mellem universitet og hospital for at udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens.
Læs mere her...
Fynsk entreprenør vinder licitation på byggeriet af Steno Diabetes Center Odenses kommende rammer på Nyt OUH
29. september 2020
Den 28. september 2020 besluttede Regionsrådet, at 5E Byg A/S skal bygge Steno Diabetes Center Odense (SDCO) på det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) og vinder dermed tredje licitation på Nyt OUH-byggeriet
Læs mere her...
OUHs Innovationspulje 2020 uddelt
28. september 2020
Odense Universitetshospital har endnu engang uddelt Innovationspuljen på 2 mio. kr. samt en ekstra pulje på 1. mio. kr. til projekter med særligt fokus på covid-19.
Læs mere her...
Kompetenceudvikling flytter perspektiver og bidrager til løbende forbedringer
24. september 2020
Tidligere innovationschef ved UCL Kristian Mondrup er blevet ansat som faglig leder for Steno Diabetes Center Odenses kerneområde ’kompetenceudvikling af sundhedsprofessionelle’
Læs mere her...
IT-assistenten åbner på Svendborg Sygehus
18. september 2020
Mandag den 21. september åbner IT-assistenten i atriummet på Svendborg Sygehus. Her kan patienter og pårørende få hjælp til de forskellige slags teknologi i sundhedsvæsenet.
Læs mere her...
Ny digital læringsplatform inden for diabetisk øjenscreening skal klæde sundhedsprofessionelle bedre på til at forebygge synstab
16. september 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har netop lanceret en ny virtuel okulær læringsplatform kaldet ’VIOLA’, der er udviklet i samarbejde med Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet, SDU og Øjenafdeling E, OUH
Læs mere her...

Professor i evidens-baseret medicin og klinisk forskningsmetode på SDU
14. september 2020
Overlæge, ph.d. Asbjørn Hróbjartsson er udnævnt til klinisk professor på Klinisk Institut, SDU. Han er leder af Center for Evidensbaseret Medicin Odense (CEBMO) ved Odense Universitetshospital og SDU. Han har ledet centeret siden dets etablering i 2015 med ansvar for forskning, undervisning og metodologisk rådgivning.
Læs mere her...

Mads Thomassen professor i genetik
7. september 2020
Cand. scient. ph.d. Mads Thomassen er udnævnt til professor i genomisk medicin på Klinisk Institut, SDU, Forskningsenheden for Human Genetik og Odense Universitetshospital, OUH.
Læs mere her...
Lillian Bomme Ousager ny professor i genetik
1. september 2020
Ledende overlæge på Klinisk Genetisk Afdeling, OUH, ph.d. Lillian Bomme Ousager er udnævnt til professor i genetik ved Klinisk Institut, SDU. En professor med bred erfaring indenfor forskning, klinik, uddannelse og ledelse.
Læs mere her...
Stefan Starup Jeppesen bliver ledende overlæge på Onkologisk Afdeling R
26. august 2020
Stefan Starup Jeppesen har været konstitueret i stillingen siden 1. juli, hvor han overtog fra daværende ledende overlæge Peter Sørensen. Han kommer dermed til sammen med oversygeplejerske Merete Bech Poulsen at udgøre den fælles afdelingsledelse på Onkologisk Afdeling R.
Læs mere her...
Kunstig intelligens spotter leddegigten
20. august 2020
OUH og SDU Robotics har sammen udviklet en ny form for kunstig intelligens (AI), som med succes kan vurdere gigtaktiviteten på ultralydsbilleder af gigtpatienter.
Læs mere her...
Ros til OUH-tiltag
18. august 2020
Region Syddanmarks digitaliseringsudvalg var begejstrede, da de besøgte IT-assistenten i forhallen på OUH.
Læs mere her...
Oversygeplejerske Lone Møller går på pension
18. august 2020
Lone Møller, oversygeplejerske på H. C. Andersen Børne- og Ungehospital, går på pension.
Læs mere her...
Nyt initiativ på børneområdet skal tilbyde hjemmebesøg til sårbare børn og unge
2. juli 2020
Initiativet er iværksat i samarbejde mellem SDCO, H.C. Andersen Børnehospital på OUH og Ungeafdelingen på Sygehus Lillebælt
Læs mere her...
Type 2-diabetes som særkende med fokus på brugerinddragelse
24. juni 2020
Steno Diabetes Center Odense (SDCO) har en særlig forpligtigelse til at arbejde med at forebygge og behandle type 2-diabetes og har udarbejdet en strategi for dette
Læs mere her...
OUHs Strategi for sygepleje 2020-2023
24. juni 2020
OUH’s Strategi for sygepleje 2020-2023 sætter retningen for den kliniske sygeplejes udvikling på OUH mod bl.a. mere nærhed til patienten, større inddragelse af patienter og pårørende, et styrket samarbejde med primær sektoren, en bedre udnyttelse af teknologien og et styrket fokus på uddannelse og kompetenceudvikling.
Læs mere her...
Professor i kardiologi på OUH og SDU
22. juni 2020
Overlæge Axel Brandes ved Hjertemedicinsk Afdeling B, Odense Universitetshospital, er udnævnt til professor i kardiologi ved Klinisk Institut, SDU.
Læs mere her...

Siden er sidst opdateret: 16-04-2019 af Odense Universitetshospital.Tilgængelighedserklæring