Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
header ouh 1ouh header 2

Om afdelingen

Kirurgisk Afdeling A varetager forebyggelse, undersøgelse, behandling og kontrol af sygdomme, skader og medfødte misdannelser i fordøjelsessystemet, lever, milt og bugvæg, hvor operative indgreb er eller kan blive aktuelle.


Kirurgisk Afdeling A er fagligt inddelt i 5 sektioner, som varetager følgende kirurgiske fagområder:


G0 - Børnekirurgi
G1 - Øvre kirurgisk gastroenterologi.
G2 - Nedre kirurgisk gastroenterologi
G3 - Generel kirurgi
G4 - Traume- og akutkirurgi


G0-Sektionen varetager udredning, behandling og kontrol af børn med medfødte misdannelser og erhvervede sygdomme og skader i spiserør, mave- og tarmkanal, lever, galdeveje, bugspytkirtel, urinveje og kønsorganer, hvor operative indgreb er eller kan blive et væsentligt led i behandlingen.


G1-Sektionen varetager udredning, behandling og kontrol samt palliation af kirurgiske lidelser i esophagus, cardia, ventrikel, tyndtarm, pancreas, lever, galdeveje og retroperitonuem, dog ikke binyre-/urinvejs- og karlidelser.


G2-Sektionen varerager udredning, behandling og kontrol samt palliation af patienter med kolorektal cancer, analcancer, funktionelle tarmlidelser, inflammatoriske tarmsygdomme, divertikelsydom og godartede endetarmssygdomme.


G3-Sektionen varetager udredning, behandling og kontrol af broksygdomme i lyske, bugvæg og mellemgulv samt galdestenssygdomme i galdeblære, fraførende galdeveje og komplikationer hertil. Ekspertområderne reflukskirurgi, traumatologi og akut kirurgi vil ligeledes ligge under G3-sektionen.


G4-Sektionen varetager i samarbejde med afdelingens øvrige sektioner udredning og behandling af traumepatienter og patienter indlagt akut med abdominal kirurgiske tilstande, som kræver vurdering og kirurgi.


Personalet på Kirurgisk Afdeling A ønsker, at dit ophold på hospitalet bliver så godt som muligt.


Vi lægger vægt på et respektfuldt samarbejde, kvalitet i behandlingen og at du føler dig tryg under indlæggelsen.


God information og dialog er vigtige forudsætninger under din indlæggelse. Så har du særlige ønsker og forslag, eller er du utilfreds med noget, er du velkommen til at henvende dig til os.


Venlig hilsen
Afdelingsledelsen

 

 

 

 


Siden er sidst opdateret: 28-05-2017 af Odense Universitetshospital.